Китай отказа днес да поздрави Джо Байдън като победител в президентските

...
Китай отказа днес да поздрави Джо Байдън като победител в президентските
Коментари Харесай

Дисциплина - Китай още не признава Байдън

Китай отхвърли през днешния ден да поздрави Джо Байдън като победител в президентските избори в Съединени американски щати, като съобщи, че резултатът от гласуването към момента следва да бъде избран, съобщи " Франс прес ".

Въпреки че настоящият президент Доналд Тръмп към момента не е признал загубата си и заведе няколко правосъдни каузи, доста международни водачи поздравиха Байдън и неговия вицепрезидент Камала Харис, откакто демократите бяха оповестени за спечелили през уикенда и избухнаха спонтанни тържества в американските градове.

Четирите години на Тръмп в Белия дом бяха белязани от скъпа комерсиална война и все по-ледени връзки с Китай, като двете сили влязоха в спор в области от кой носи виновността за COVID-19 пандемията до отношението на Пекин към човешките права в Синцзян и Хонконг.

Китай е сред няколко огромни страни, в това число Русия и Мексико, които не са поздравили новоизбрания президент.

" Нашето схващане е, че резултатът от изборите ще бъде избран в сходство със законите и процедурите на Съединени американски щати ", разяснява представителят на китайското външно министерство на постоянен брифинг.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР